tisdag 30 november 2010

Färgglada kulor

Childhood Bracelet SEK 1095, Sophie By Sophie - NELLY.COM Childhood Bracelet SEK 1095, Sophie By Sophie - NELLY.COM
Bilder från Nelly

Nelly har ganska nyligen börjat sälja Sophie by Sophie:s underbara smycken. Tycker hon gör fantastiska kreationer och tilltalas mycket av dessa armband som heter Childhood.
Det är kanske inte alla som känner till att Sophie är dotter till den forna Volvochefen P.G. Gyllenhammar? Hennes äldre syster Cecilia kom för någrar år sedan ut med boken En spricka i kristallen som sägs handla om hennes till viss del jobbiga uppväxt i familjen. Jag tyckte mycket om boken och rekommenderar den varmt.

Skadad tass

Stackars lilla Ronja; hon har ett öppet sår på en av sina trampdynor och har jätteont. Eftersom hon vägrar tratten är det nu husses och mattes sockor som har en rykande åtång; den lilla rackaren biter nämligen hål på dem för att komma åt och greja på såret. Det kanske ligger något i det där att ju äldre du blir desto mer krämpor åker du på...?

måndag 29 november 2010

Röda hjärtan

Åh så fint röda och hjärtformade och så ser det ut som lingon; bären som jag älskar. Självklart vill jag gärna vinna dessa av finaste Librarybeth.
Tävlar gör du här .

Kom ihåg att leva

                                                           Bild från Efva Attling

Jag tilltalas verkligen av kontrasterna i det här fina smycket; det stilrena, massiva silvret som har formen av ett vardagskollegieblock med de så fina och viktiga orden. Jag gillar latin också; orden låter som ett vackert och lugnande mantra.

söndag 28 november 2010

Skyltsöndag

Vi har haft en mysig första advent med julmarknad, lussekatter och en runda på Clas Ohlsson också. På väg hemåt passerade vi de här söta tomtarna, visst är de ljuvliga? Jag önskar alla kunde flytta hem till mig då skulle det ju inte kunna bli annat än tomtebolycka ;-)

¨När första ljuset brinner

står julens dörr på glänt och alla är så glada att fira få advent¨

lördag 27 november 2010

Godis är gott

Ibland lite för gott! Känns lite som lugnet före stormen; de närmaste helgerna är vi bortbjudna vilket ska bli jättetrevligt. Väldigt mysigt att bara mysa också så det gör jag nu med besked. Ska kanske läsa lite mer i nya boken som handlar om Facebook sedan...

Smart/Osmart

Smart idag borde vara att adventspyssla med julmusik i bakgrunden. Kanske baka något. Pulsa runt i snön och suga in julkänslan; jag menar snö på första advent till och med. Hur ofta händer det?

Osmart borde det väl vara att besöka en julmarknad eller ännu värre sta'n med julhandel och lönehelg på det! Men ändå är det ju så mysigt att gå runt och supa in atmosfären och ändå inte...Velpotta is my middle name!

Vad gör ni idag?

fredag 26 november 2010

Hemma på vår gata i sta'n....

lyser snön vit på taken och ljusen glimmar och tindrar utanför portar och i fönster. Så himla vackert, fint och stämningsfullt. Jag känner verkligen att jag vill fira en avkopplande jul i år, utan stress och krav. Och så vill jag hjälpa utsatta barn...var gör jag det på bästa sätt, Sara? Tack för dejten idag!

torsdag 25 november 2010

Bland tomtar och troll...

nu är det varma tröjor och gosiga koftor som gäller men allt med ull, mohair och angora går bort! Finns hur mycket snyggt som helst i dessa material men jag fixar det inte! När jag var liten speedstickade både mamma och mormor en massa fint till mig; jag bara grät och bönade och bad om att få slippa dem för de stacks och kliade. Om jag inte minns fel visade det sig också sedan att jag är allergisk mot dessa material...

Same procedure as last year?

Kallt, flera minusgrader och snö. Jag vägrar numera att frysa om fötterna så nu har de här åkt fram igen. De hade faktiskt klarat sig bättre än vad jag trodde sedan förra vintern...Jag är lite sugen på Sorel jag med men de verkar ju vara slutsålda precis överallt...
Vad kör ni med för vinterskor?

onsdag 24 november 2010

Julröd och fin

är den här ljuvliga duken som Librarybeth lottar ut just nu. Jag är väldigt gärna med och tävlar om denna, skulle matcha julmaten och julgotterna alldeles förträffligt! Tävlar gör du här.

En smutsig historia

Vi har fått stopp i hela avloppssystemet i lägenheten; jag ska inte gå in på några detaljer men jag kan säga att det är inget vidare. Tänk vad mycket jag tar för givet; att gå på toa, duscha, tvätta mig, tvätta kläder när jag vill. Jag kan ju också vända på det och vara tacksam över att vi har en toa nere i tvättstugan...fast lite synd tyckte jag allt om mig själv inatt när jag fick vandra genom garaget alldeles ensam...Hoppas nu att de får bort eländet och vi vågar titta våra grannar i ögonen efter slamsugningen på gatan ;-)

tisdag 23 november 2010

¨Lär dig livets enkla gåta...

älska, glömma och förlåta¨. Var det inte så den gick, den som många tjejer skrev i varandras kompisböcker?
Min A är alltid så himla snäll, förlåtande och ödmjuk. Han säger alltid till mig att jag ska vara förstående och förlåtande. Blir jag sårad eller kränkt reagerar jag som en äkta skorpion - som jag ju är - går antingen till attack eller blir grymt förorättad, drar mig undan och glömmer/förlåter inte så lätt.
Hur fungerar ni?

måndag 22 november 2010

Änglar finns!

I alla fall på de här underbara gardinerna som jag är med och tävlar om hos fina Sussi. Det kan du också göra här.

Att inte sakna kossan förrän båset är tomt...

Jag känner mig så himla ledsen, kränkt, arg och utnyttjad! Är det verkligen så att bara för att jag vill/försöker vara snäll och omtänksam ska behöva finna mig i att så ofta vara andrahandsvalet? Något jag lär mig från år till år är att de som verkligen är ärliga och bryr sig om just mig som människa är lätträknade. Dem tänker jag lägga fokus på från och med nu och inte bry mig så mycket om de andra. Nåväl försöka ska jag...och kan just nu inte riktigt skaka av mig den sårade känslan  och den beska eftersmaken i munnen...

söndag 21 november 2010

Fett coolt...



När jag blir stor vill jag bli rappare! Petter går verkligen från klarhet till klarhet, så bra, så klart så mycket bättre!

Lusse lelle

Japp, det gäller att fortsätta när man är på topp så idag har jag bakat lussekatter. Jag menar vi måste ju ha det på första advent och nästa helg går bort. Tror dock inte att jag kommer kunna klara mig till nästa helg, vad tror ni?

lördag 20 november 2010

Hej mitt vinterland...

Nu har det slagit slint totalt; jag nynnar julsånger, har satt upp - eller nåja A - ljusslinga samt några adventsstakar. Jag har alltså släppt på mina mycket strikta principer att inget ska upp förrän första advent! Till mitt försvar hoppas jag att vi kommer iväg på vår lilla miniweekend nästa helg då jag förhoppningsvis kan shoppa lite mer julsaker ;-)

En härlig mix!

Den här skivan ska jag bara ha! Ett av mina absoluta favoritprogram just nu. På lördagar - läs idag - kan jag komma på mig själv att längta till kvällen när allt blir så mycket bättre!
Här kan du förhandsboka den, en perfekt julklapp också.

fredag 19 november 2010

Lite om mig...


Jag har blivit utmanad av finaste Carina

Som vinnare ska du kopiera in bilden i din blogg.
Tacka och länka den som du fått utmaningen av.

Skriv 7 saker om dig själv.

Skicka vidare awarden till sju personer.

Tack rara  för den Carina


sju saker om mig

1: Jag är mycket familje-/hemmakär

2:Jag är otroligt känslig för starka dofter och smaker

3: Älskar att baka sådant som blir klart snabbt

4:Jag drömmer om att recensera och presentera böcker i olika mediasammanhang

5:Jag är övertygad om att jag har dyskalkyli men är en fena på att memorera siffror

6: Jag är en social människa som pratar gärna, mycket och ofta - på dagis tejpade de min mun och satte mig i skamvrån för att jag pratade för mycket

7: Jag är ganska klumpig och slår mig lätt och ofta

Jag skickar denna vidare till
hallinbloggar
Agnes shabby chic
Camilla
Erika
Librarybeth
Emma
Sara

Goda ränder

Lindex Shop Online - T-shirt
Bild från Lindex

Den här läckra toppen designad av Narciso Rodriguez har jag på mig idag; 20 % av försäljningspriset går till Cancerfondens bröstcancerforskning. Snygg är den ju också, eller hur?

torsdag 18 november 2010

Det kallas kärlek

Trött, hungrig och frusen kom jag hem från jobbet och möttes av musik, levande ljus, lax med pasta och en ljuvlig spenatsås. Finaste H som överraskade <3.
Fråga mig inte vad som har hänt med nedre delen av bilden för jag har inte en aning; Voldemorts anhängare? ;-)

Svart och guld

                                                       Bild från Tjinona

Jag kommer verkligen aldrig någonsin att tröttna på smycken...
och så himla snyggt ihop med det här
 



Bild från Tjinona

som ju Alexandra tipsade om häromdagen, snyggt!

onsdag 17 november 2010

Det ligger i luften...

julen...frost på träden, flera minusgrader, julklappsannonser, expeditens fråga om det ska vara en julklapp och glögg/saffran lukten som slog emot mig i trappuppgången nyss när jag kom hem. Just nu känns det bra och jag längtar till och med. Måtte jag inte dras med i den där julhetsen - inte i år...

Spökdax



Yes! Nu är den här; Harry Potter och dödsrelikerna som jag har längtat.! Faktum är att jag i detta fall gillar filmerna bättre än böckerna. Tror att jag läste mig mätt på fantasyböcker när jag var liten...
De som redan har hunnit se filmen säger att den inte riktigt mäter sig med de förra men jag måste garanterat se. Så himla käckt att jag fick biobiljetter i födelsedagspresent =)
Har ni sett/vill se filmen?

tisdag 16 november 2010

Kära kära nån...

                                                   Bild från Kyss Johanna

Jag har alltid varit helt tokig i Nalle Puh. Vilket gör detta armband så gott som oemotståndligt med texten:

you are braver than you believe, stronger than you seem, smarter that you think

Ja, jag vet att jag är barnslig; men det kan jag väl få vara...?

Om du har storlek 36...

Gillar rött och sammet så har ni ett riktigt snyggt fynd här i form av en superäcker sammetskavaj från Luella Bartley till ett riktigt fyndpris. Kolla in här.

måndag 15 november 2010

Oh it's such a rainy day...

Ja, när det gäller vädret är det bara att gilla läget men nog har det förstärkt alla tokigheter i dag...kom på att jag borde investera i ett riktigt knallrött eller ceriserosa paraply för att pigga upp humöret när regnet bara öser ner. Kanske skulle kört på ett par knallgula stövlar istället?...

En av fördelarna med att fylla år i november...

är helt klart de vackra blommorna i glada färger man får. Helt klart uppiggande en grå, regning måndag som började minst sagt knasigt...

söndag 14 november 2010

Och kalaset varade i dagarna två...



Idag kom svärfar och fru för att fira mig. Det går så sakteliga framåt för honom - tack och lov - men han orkar inte med för mycket stohej och han blir fort trött. Nu tror jag att min kropp är i sockerchock, kommer att bli svårt att låta bli att nalla av godsakerna som blev över i veckan...

Trött men nöjd...

igår kväll på födelsedagen. Det var en intensiv, händelserik och rolig dag. Jag mötte min kusin - som jag inte träffat på flera år - och hennes dotter tidigt på morgonen. Vi pladdrade på oavbrutet i 7 timmar. På kvällen när jag och A stupade i säng kommenterade jag att han hade varit så tyst varpå han tittade frågande på mig och sa att det var inte en kotte som hade en chans att få en syl i vädret...undrar just om pratandet är ett släktdrag...?

lördag 13 november 2010

Det är min dag idag!

Och den har varit riktigt riktigt bra med paj, tårta, kaka och umgänge med finaste familjen =)

fredag 12 november 2010

Turbodag

Jisses vilken dag! Två bokprat, möten, handling, städning, spenat/fetaostpaj och kladdkaka. Nu är jag slut som artist, jag såg så sliten ut på kortet så det åkte tyvärr bort, sorry! Bjuder på den här från Arty istället; tänk om jag var så pigg ändå...

torsdag 11 november 2010

Varför ändra på ett vinnande koncept?

Tänkte jag och körde på favvokavajen med favvomärket Modströms för andra gången den här veckan. Om jag hade trevligt? Ja jätte, vi bjöds även på modevisning från Gina tricot och fick också en liten goodiebag, inget jag är bortskämd med precis. Nu har jag svängt ihop en liten hallonkaka för det väntas festligheter i helgen minsann.

Premiärparty

Ikväll är jag bjuden på mingel för nya numret av tidskriften Arty. Det var bilderna till den som jag nojade så över för ett par veckor sedan. Det hör inte till vanligheterna att jag blir bjuden på sådana festligheter och det är inte helt fel en mörk torsdag i november...

onsdag 10 november 2010

Strålande jul?

Snö på taken, julmust och röd brosch/ rött armband. Det börjar dra ihop sig och som vanligt känner jag mig kluven; tycker det är mysigt samtidigt som jag blir otroligt stressad av hela december. Vi brukar prata om att resa bort men åtminstone jag brukar fega ur och desperat söka efter den ultimata tomtebolyckan...

Fin klänning

Viola Dress SEK 349, Jeane Blush - NELLY.COM
Bild från Nelly

Jag har många klänningar hemma, tycker det är ett suveränt plagg. Så tröttnade jag ett tag tills jag fick syn på den här. Gillar allt med den; färgen, detaljerna med guld och tyget. En perfekt klänning att både klä upp och ner. Jättefin!

tisdag 9 november 2010

Strictly business


Idag ville jag ha lite stramare och neutral klädsel men samtidigt bekväm för att undvika fel signaler och att åhörarna började titta på olika detaljer istället för att lyssna på vad jag hade att säga. Inte så svårt att gissa vad jag har varit iväg på va!? ;-)
Lyckades jag, med klädseln alltså?

Statusuppdatering

Idag är jag i Stockholm,har varit på ett speciellt möte med ett mycket annorlunda upplägg och är nu tack och lov mindre nervös!
Men allvarligt; vad är det för väder? Snöblandat regn?!

måndag 8 november 2010

Konsten att utnyttja tiden...

Fördelen med långlunch skulle kunna vara att man hinner ¨svänga¨ ihop en ost- och skinkpaj.

söndag 7 november 2010

När 2 blir 3

Jag ska bli farmor...=)

Mikrofonbyte



Åh så bra hon gjorde den här - Petra, ett vackert litet krutpaket med en enorm pipa. Programmet blir verkligen ¨så mycket bättre ¨från vecka till vecka tycker jag.
Den här videon ligger förresten min duktiga bror bakom men det var längesedan nu...Någon som minns låten?

lördag 6 november 2010

Soool

November behöver inte bara betyda grått regnrusk utan kan också bjuda på härliga dagar som denna; sol, krispig hög luft och vit glittrig frost här och var, underbart! Ikväll när vi åkte hem från svärfar - som har fått komma hem - åkte vi förbi en kyrkogård full med tända ljus. Det var så vackert att jag rös av välbehag.

Fina symboler...


                                                      Bild från: Unicef

Det här pratet om julen fick mig sugen på att komma igång med julklappshandlandet och de här två smyckena är väl fina presenter?

UNICEFs symbol ”För varenda unge” symboliserar alla barns rätt till en trygg barndom


Och de är i silver. Älskar fina smycken där en del av pengarna går till en bra sak; i det här fallet till vår framtid...Kämpa för varenda unge!

fredag 5 november 2010

Är det jul nu?


Ha ha ha, min kära mamma skämta med mig aprilo och det funkade; jag skrattade gott när jag såg det här =)
Vore det inte cool med leotomtar i år? ;-)

Härlig fredag

Solen skiner, jag har varit och klippt mig, svärfar kommer hem från sjukhuset idag och snart ska jag åka hem till honom med prinsesstårta. Jag är tacksam över att det verkar gå åt rätt håll  och försöker leva här och nu...Lät jag mossig och gaggig nu? ;-)

torsdag 4 november 2010

Det kommer mera...

Nyss hemkomna från sjukhuset och jag är galet trött. Tror det är all anspänning...Tack och lov mår svärfar bättre.
Jag har fått en del hintar på att jag inte visar så mycket kort just nu, jag vet men det har varit en intensiv period på alla sätt och vis och inte riktigt läge för att be om att bli fotad med det som har hänt...
 Den här bilden är jag inte vidare nöjd med alls men jag får väl vara storsint och bjuda på den.

Höstlöv

Bild från Grandpa

Carrie hade ett helt underbart halsband i filmen; i scenen då hon är ute med Aidan, ett tunt löv eller är det en fjäder? Nedanför det hänger en liten stjärna. Det närmaste jag kan hitta är detta minus stjärnan då. Har jag berättat att jag är smyckoman? ;-)