torsdag 31 mars 2011

Mer film!


The King's speech var precis så lysande bra som jag hade förväntat mig och Colin Firth gör en enastående roll som kungens bror Albert - pappa till drottning Elizabeth - som inte har något annat val än att ta över tronen då hans äldre bror Edward väljer kärleken till Mrs Simpson före tronen. Det är smärtsamt men också glädjande att se hur han kämpar med sin svåra stamning och orsakerna till att den uppkom.
Den här filmen ger jag MMMMM av 5 möjliga!

En kärlekshistoria

Bild från SF

Igår kväll såg jag den här filmen som bygger på boken med samma namn. En självupplevd historia av Ray Kluun som förlorar sin fru i cancer. Jag blev både förbannad och ledsen när jag såg den.
Jag har skrivit mer om den och boken här.

onsdag 30 mars 2011

Tofstvättad?

Bilder från Nelly

Nej, jag tror inte det snarare Indian sommar inspirerad! Så fin den här blusen är; en perfekt mix av allt jag gillar! Och titta är ju gratis! ;-)
Jag är väldigt inne på en kläddetox faktiskt; funderar bara på under hur lång tid...?
Någon som är inne på samma spår?

tisdag 29 mars 2011

Litet barn

Det luktar litet barn här
Det luktar som av lakan
täcken och små svala kuddar
Det luktar litet barn här
Det luktar spända kinder
liten mage
skrovliga små skinkor.
Det luktar litet barn här.

Barbro Lindgren

Åh jag tycker så mycket om den här dikten och allt annat hon skrivit.
Nu är det inte långt kvar till lilla Emilio är här hos oss; då ska jag sniffa och sniffa på den goda lukten som är oslagbar!

Inspirerande!

Vad roligt att det finns fler än jag som tänker på liknande sätt kring shoppinghysterin. Jag har fått så många intressanta tips och tankar, kul! Beträffande boken jag skrev om igår tror jag den är så ny att biblioteken inte hunnit få in den ännu men lämna inköpsförslag vetja! Det tänker jag göra när jag är tillbaka efter min ¨Bonoledighet¨.
Det är lätt att missa alla godbitar vi samlat på oss i garderoben om vi - läs jag - ständigt köper nytt; på så sätt är det svårt att känna sig nöjd med det man har. Jag letar vidare efter tips på hur jag bygger upp min basgarderob och så är jag inne på att köra ett längre klädköpsstopp.

Vad säger ni? Tänk vad kul om vi kunde tipsa varandra om hur vi investerar i bra basplagg, kombinationsmöjligheter och bok/film/tidnings och tv-tips. Är ni på?

måndag 28 mars 2011

Ett intressant manifest!

Bild från Bokus

Jag har under en tid känt mig kluven till mitt intresse för kläder och shopping; jag har insett att vad jag behöver är att hitta en stil och en genomgående linje i min garderob som går ut på att jag har en bas som går att kombinera och piffa till med accessoarer. Stil är ju inte samma sak som att bara falla för trender. Jag ser fram emot att läsa den här boken som ulovar tips på hur jag förnyar min garderob och stil utan att jag behöver spendera massor av pengar!
Hur ser ni på det här med shoppinghysterin?

Drömmar är gjorda av...

Bild från M925

Recept på pratbubbla i silver. Så fint! Jag gillar idén mycket och hade nog tagit mina favoritrader från Barbro Lindgren:

¨Så stilla ligger stenarna
 Så mjukt vajar gräset¨

söndag 27 mars 2011

Bono flyttar in!


Låter ju som perfekta titeln på en barnbok...
Bono håller på och bekantar sig med oss och sitt nya hem och jag, ja jag har svårt att slita blicken från honom och är kär!

lördag 26 mars 2011

Tillökning i familjen

Ja, han är hemma hos oss nu, äntligen! Vi har ägnat oss åt att lära känna varandra idag och jag tror att det har varit lika pirrigt för oss alla. Tidigare ikväll kom han självmant till mig, hoppade upp i knäet och borrade in sin lilla svarta nos under min arm, kärlek!
För en stund sedan när vi flyttade in i sovrummet blev han lite orolig men lugnade sig när han hittade tidningarna vi lagt ut på golvet, antar att det känns som hemma? Just nu ligger han klistrad mot garderobsspegeln; undrar om han inte tror att det är en av hans brorsor som ligger på andra sidan...?
Jag försöker lägga upp lite bilder i morgon och hoppas nu på en någorlunda lugn natt...

Modemiss?

Läser i tidningen att de moderna gummistövlarna tydligen inte är så bra för fossingarna. En utmärkt miljö för fotsvamp att frodas i. För att undvika dessa otrevligheter bör vi lägga in fuktabsorberande sulor i stöveln och bära yllesockor...
Vill man vara fin får man lida pin?

fredag 25 mars 2011

Rödluvan


Jag älskade den här sagan som barn. I filmen hotas hon av vampyren istället för vargen...
Jag har skrivit om den här.

Marie bebådelsedag

idag som också betyder Våffeldagen! Jag blir lite ledsen och vemodig när jag ser och hör ordet våfflor för det var något som Ronja älskade! Vi gav henne detta med grädde strax innan vi åkte iväg med henne för att låta henne somna in och det högg i mitt hjärta när jag på kvällen såg den övergivna lilla våffelbiten på en tallrik i kylskåpet...
Jag tror jag spar på våfflorna tills i morgon då vi välkomnar hem lilla Bono och så minns vi Ronja samtidigt med glädje!
Ska ni äta våfflor idag?

torsdag 24 mars 2011

onsdag 23 mars 2011

Lovestruck


Efter Duffys låt heter jag! Jag har börjat busa och bitas ganska mycket och har inte riktigt fattat att jag snart sak lämna mamma och mina brorsor. Det finns en matte och husse som längtar ihjäl sig efter att ösa kärlek över dig!

tisdag 22 mars 2011

Listigt

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Jag och familjen flyttade till Västerås från Göteborg; ett stort steg och en omställning för oss alla. Jag började jobba på bibblan som jag fortfarande jobbar på.
2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
En del drömmar började ¨sätta bo¨ i mitt huvud; de finns fortfarande kvar.
3) FEM SNACKS DU GILLAR:
Ostbågar, Tacoschips, vindruvor, salt godis och choklad
4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
Blinka lilla stjärna, Don't you forget about me/Simple minds, Den blomstertid nu kommer, Vill ha dig/Freestyle & Waterloo /Abba
5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR:
Betala av mitt studielån, köpa en stuga/fritidshus, pensionsförsäkring, hjälpa min familj, gå ner på halvtid och starta eget
6) FEM DÅLIGA VANOR:
Oroar mig lätt, ältar, skjuter på saker, tidsoptimist, känslig, temperament
7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
Blogga,läsa, skriva, promenera, umgås
8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
Magtröjor, Ormsymboler, Pyjamasoverall, Stilettklackar, Neongula plagg
9) FEM FAVORITLEKSAKER:
Min dator, barbiedockor, pussel, bokmärken, studsboll
10) FEM PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UNDERSÖKNINGEN

Det är svårt...


Att tänka på eller än mindre fokusera på något annat just nu! Dagarna, timmarna, minuterna, sekunderna segar sig fram. Jag har den här lilla godbiten på näthinnan...

måndag 21 mars 2011

Nyanser av brunt


Jag har fått en del önskemål om dessa bilder; jag känner mig lite kluven plus att det är svårt att få till. Bilder med iphone tycker jag inte blir bra osv. Vi får ser hur det blir med det; här är jag i dag!

söndag 20 mars 2011

Honom ska vi ha!


Ja, här är vår lilla kärlek, Bono vars stamtavlenamn är ¨Lovestruck¨ är det inte underbart? Tills lördag får jag hålla mig till tåls innan jag får hämta hem min lilla guldklimp. Kärlek!

Vårdagjämning


Och ett underbart väder; det är en fantastisk känsla att höra drippetidroppet från smältande snö!

lördag 19 mars 2011

Snyggt till denim



  Bilder från Bianco

Det var längesedan jag var så sugen på jeansplagg som nu; vårkänslor? Jag kombinerar gärna med bruna nyanser som dessa i mina accessoarer.
Jag skulle gärna vilja hitta ett koppel till Bono i samma färg; gärna åt cognacshållet.
Tips någon?

fredag 18 mars 2011

What a feeling!

Så himla skönt att äntligen bara vara ledig! Jobbhelgen var hektisk och att jobba 11 dagar på raken tar på krafterna...
Nu har jag istället tid för trevliga problem som att välja vilket koppel Bono ska få och leksak, matskålar, filt, korg och bur. Har jag glömt något?

torsdag 17 mars 2011

Bokbloggar

Gör jag också numera. Jättekul tycker jag! Mitt senaste inlägg och andra hittar ni här.
Titta gärna in om ni är intresserade av böcker eller bara för att säga hej; då blir de andra och jag glad. De inläggen som jag har skrivit syns precis under titelfältet.

¨Jag saknar min mamma!¨

Så stod det på en dikt från en liten flicka som låg vid en fin minnesplats jag gick förbi på min lunchpromenad. Det stod också att flickan bara var 2 år när hon förlorade sin mamma och att hon hoppades att hon hade det bra och att hon svävade uppe i rymden. Fina röda hjärtan var ditmålade och jag blev väldigt tagen och berörd när jag läste....
Att fotografera kändes alltför respektlöst.
Det händer så mycket jobbigt och sorgligt i vår värld just nu. Var rädda om varandra och säg just nu idag hur mycket du älskar dina nära och kära.

onsdag 16 mars 2011

Underbar rygg

Breeze SEK 1595, Acne - NELLY.COM
Bild från Nelly

På den här fina tröjan från Acne. Däremot undrar jag vad man kör för BH - som för min del är ett måste - på en sådan här skärning?
Förslag någon?

tisdag 15 mars 2011

Fairytales

Bilder från Kyss Johanna


Ja, det är inte för inte som jag jobbar med barnböcker! De här smyckena som ingår i Snövitskollektionen från Disney Couture föll jag pladask för!
Något som faller er i smaken?

måndag 14 mars 2011

Änglar finns dom?

                                  Bilder från Bio.nu

På tal om filmer såg jag den svenska filmen Änglavakt i helgen och jag tyckte den var riktigt bra! Den handlar om Ernst och Cecilias familjelycka som raseras på en sekund då deras nioåriga son råkar ut för en olycka på lekplatsen och hamnar i koma. De båda hanterar sin sorg på olika sätt och glider i från varandra. Från ingenstans dyker fransmannen Walter upp. Han verkar besitta oanade krafter...
Fint skådespel och jag blir imponerad av Izabella Scorupcos insatser och framför allt hennes franska.
En sevärd svensk film!

Bytt är bytt...

Tidningen Elle har startat en bloppis. En hel del godbitar men det mesta är redan sålt. Jag antar att den fylls på kontinuerligt så den är helt klart värd att bevaka.
Du hittar den här.

söndag 13 mars 2011

As time goes by...

Nu har lilla Emilio legat i mammas mage i 29 veckor och Bono är 6 veckor gammal. Dagarna segar sig fram och blivande farmor/matte längtar och känner sig väldigt ivrig och otålig på att få lära känna de två små söta killarna....

The moment passes by...

Jag har alltid älskat film; alla sorters film. Repliker som ¨Frankly my dear I dont give a damn¨ ¨You had me att hello¨ och ¨de säger tänk framåt se framåt. Jag tänker bakåt där är jag nu inte här men där¨ bär jag med mig som små fina ordramsor i min lilla mentala ask.
Just nu vill jag se:

King's speech
Black Swan
True Grit
Mina eftermiddagar med Marguerite
Jag är min egen Dolly Parton
Sarah's nyckel
Möte i Toscana
Winter's bone
Medan åren går

Någon film som du vill se?

lördag 12 mars 2011

Slut som artist...

är jag nu. Jag har jobbat hela dagen och det har verkligen varit high-life på bibblan idag trots det fina vädret. Det har trollats och sjungits visor på en och samma gång.
Nu kollar jag in Mello 2011 och tycker att den här ska vinna!
Vilken tycker ni?

fredag 11 mars 2011

Starstruck


Ytterligare en film jag vill se snart. Det går alldeles för mycket bra filmer just nu. Såg precis en jättefin intervju med Nina Persson hos Skavlan; jag har alltid gillat henne och hennes röst. Ikväll hade hon ett helt underbart guldhalsband med två stjärnor som hängde en bit ifrån varandra på en tunn kedja. Någon som sett ett liknande någonstans?

Ett gulligt boktips



Ett sådant litet charmtroll va? Det ska böjas i tid! ;-)

torsdag 10 mars 2011

Bono was his name...

Nu är de små underverken 6 veckor; 2 veckor till får jag ge mig till tåls. Suck...
Det värker fortfarande i hjärtat av saknaden efter Ronja; jag gråter en liten skvätt då och då och bär en lock från hennes päls i en medaljong runt halsen. Men...visst finns det plats i hjärtat även för en liten Bono...

Glassfärger

Bild från Berlockbutiken


Käthe tipsar om fina smycken från Berlockbutiken. Jag kan tänka mig alla plus detta. Så fina somriga färger och med den söta fågeln som skulle matcha mitt halsband med en liknande pippi perfekt!


onsdag 9 mars 2011

Bokblogg

Jag kommer att börja bokblogga på enbokcirkelföralla från och med nu. Ni kommer att hitta bokinlägg från mig lite då och då. Det känns mycket roligt men också ganska nervöst. Jag blir jätteglad om ni tittar in där också men vill bara påminna er om att jag håller isär den här bloggen från mitt andra såkallade ¨jobbjag¨. Det är bara ett fåtal personer som känner mig - som vet om den här här bloggen.

tisdag 8 mars 2011

Temmeldax


På självast Kvinnodagen har jag slagit på stora trumman och gjort egna semlor. De blev väldigt goda om jag får säga så själv och A tog 2 vilket väl är ett gott betyg?

Ett bokmärke som gör gott

Vad passar väl inte bättre än idag på självaste Kvinnodagen än att stödja mamma och barn i Etiopien genom att köpa ett sådant här fint bokmärke! Flickor i Addis har gjort dem.

Sätt in 95 kr på bg 718-8584. Mejla beställning till agmal@agmal.se och uppge namn, adress och vilken färg som önskas.

Uppgifterna hittade jag här.