lördag 14 januari 2012

Inte sången...

Med Cornelius Vreesvijk utan boken av Felicia Feldt - Anna Wahlgrens dotter - vill jag läsa just nu. Felicia var med i Skavlan igår och jag tycker hon verkar vara en mycket sympatisk kvinna. Har en känsla av att jag också lätt skulle hamna utanför flocken som hon beskriver det som.
I de lugnaste vatten säger jag bara...

21 kommentarer:

Fifi sa...

Jag vill också läsa den!
Fy, vilken hemsk uppväxt...

IngelaMollly sa...

Fifi: Ja, fruktansvärt! ;(

Bim HD sa...

Den har varit väldigt diskuterad...
Frågan har varit om man får skriva vad som helst om en person som lever... än mer om det är en förälder mm... Var går gränsen???
Må så grankott...
Kramis Bim

Erika sa...

Ja, den boken skulle vara riktigt intressant att läsa.

curlingmamman sa...

Vill också läsa den...kram

Villa Frejas bokblogg sa...

Det var ett långt reportage i gårdagens tidning om (kändis)barn som skriver om sin uppväxt. Riktigt intressant läsning - och jag ska se Skavlan på svt play har jag tänkt. Jag vill också skriva en sån bok! Jag tror att det är viktigt, både för en själv, en bearbetningsprocess, men också för andra - för ingen är ensam om att vara annorlunda och om man kan hjälpa någon annan i liknande sits bara genom att berätta är det guld värt.
Kram.

Znogge sa...

Jag har beställt den från mitt bibliotek. Personligen tror jag inte det var så lätt att växa upp i den familjen. Känner en som känner en som var barnflicka där. Sedan säger jag inte mer...

Kram

eirsin sa...

Äntligen! - Denna bok har jag väntat på i årtionden. Jag har själv en dotter i Felicias ålder men köpte aldrig Barnaboken. Minns att jag såg ett hemma hos reportage hos Anna Wahlgren som gjorde mig beklämd. Min uppfattning var då som nu att skaffa sig massor med barn med många olika fäder är barnmisshandel, att låta de äldre syskonen ta hand om och uppfostra de yngre är barnmisshandel och att flytta med barnen i stort sett varje år är barnmisshandel. Jag har just läst färdigt Felicias bok och säger åter igen - Äntligen!

Alexandra sa...

SV: Vad roligt! Är din bror filmproducent? :)

Sussi sa...

Hmm.. Och jag vet inte ens vem hon är! Lite pinsamt..

Kramisar

IngelaMollly sa...

Bim HD: Ja, min åsikt är att man måste få skriva det man vill. Hon har uppenbarligen haft en svår uppväxt. Det här är hennes berättelse och bearbetning av den. Boken kan säkert hjälpa många andra som gått igenom liknande saker.

IngelaMollly sa...

Erika: Håller med dig:)

IngelaMollly sa...

Curlingmamman: Ja, den toppar min måste-läsa lista just nu.Kram!

IngelaMollly sa...

Husfrun: Precis så som mina tankar går. Jag tycker absolut du ska se Skavlan, en mycket intressant intervju med Felicia. Var det i GP du läste artikeln? Kram!

IngelaMollly sa...

Znogge: Precis som jag också tror. Hon verkar alldeles för trovärdig och sympatisk för att hitta på. Kram!

IngelaMollly sa...

Eirsin: Precis som jag också tycker och jag ville aldrig använda mej av hennes uppfostringsmetoder på mina barn men det finns säkert många som tycker annorlunda.

IngelaMollly sa...

Alexandra: Ja, han är regissör och producent:)

IngelaMollly sa...

Sussi: Inte pinsamt alls! Det går inte att känna till allt;) Kram!

Villa Frejas bokblogg sa...

Sv; Ja, i lördagens GP.
Kram.

Librarybeth sa...

Jag brukar inte känna intresse för "levnadsöden"... men den där vill jag också läsa. Tyckte också att inslaget i Skavlan var bra. Hon ger ett skärpt och sansat intryck och verkar inte ha haft det allt för roligt som barn och ungdom!

IngelaMollly sa...

Librarybeth: Håller med du!:)