lördag 4 december 2010

Julstress?

Idag har jag jobbat hela dagen och jag säger bara hjälp så stressade många av våra besökare är! Beror det på den ankommande julen? Blir det inte värre och värre; kraven på det perfekta hemmet, julkorten, julmaten och julbaket? För att inte tala om julklapparna och lyckan som ska infinna sig på beställning?
Jag blir trött av allt detta och känner för varje år en önskan om att hitta julen som jag tycker om och kan njuta av. Lyssna på julkonserter, njuta av den vackra snön - som vi just nu har - och framför allt att umgås med mina nära och kära.
Jag skrev för ett tag sedan om min önskan att hjälpa utsatta/sjuka barn; jag brukar åtminstone alltid köpa en sak som stöder insamlingar till barn men jag skulle gärna vilja hjälpa dempå annat sätt, så som man i många städer gör med människor som inte har något hem. Då tror jag den ultimata jullyckan och tillfredsställelsen skulle infinna sig i alla fall hos mig.

5 kommentarer:

Villa Frejas bokblogg sa...

Läste i Thérese Erikssons bok "Vi har ju hemligheter i vår familj" om att man kan vara jourhavande kompis. Då pratar man i telefon med ett barn/ungdom en timma i veckan. Innan får man en utbildning... Vet inte så mkt mer, men tänkte jag skulle googla och kolla upp saken närmare. Tänkte iaf att just ett sådant stödjande samtal är extra viktigt under julen för många som far illa.
Kram.

Camillas dagar sa...

Det låter jättefint att vilja hjälpa! Hoppas att du hittar ditt eget sätt att fira jul. Det är så himla lätt att dras med i alla måsten kring julen, jag känner precis som du innan december - men sedan då advent kommer blir jag lika tokig som alla andra med att köpa julklappar och att koka knäck.
Själv sätter jag in en summa till Gävle katthem varje månad året runt, bara för att känna att man gör något "vettigt" också.
Kram kram!

Emma sa...

Ja, det är ju så himla onödigt egentligen att många stressar upp sig så inför en tid som egentligen handlar om att koppla av och umgås. Vi har det ganska lugnt i min familj kring jul nu när jag och mina systrar är äldre, inga småbarn med i firandet. Tror det blir enklare då. Vi har inte alls mycket julklappar, hjälps åt alla med maten och förbereder lite dagen innan. Spelar spel och umgås på julafton. Haha men annat var det verkligen när vi va yngre, tror mina föräldrar har blivit lite allergiska mot sådan julhysteri p.g.a. det :)

Miss M sa...

Känner precis som du; förra året serverade jag ju de hemlösa på Juldagen! I år finns igen ork, så då skänker jag pengar till stadsmissionen och till WSPA som mitt hjärta brinner för =) KRAM

elisabet sa...

Håller verkligen med, ska vara lugnets och trevnadens tid istället för galen köphets och stress!