Ja, det var verkligen en börja-jobba-efter-semestern-vecka som heter duga, och jag jobbar i dag med! Tänk inte på mig...känns i alla fall lite lättare när det inte är strålande väder och tokvarmt.
I morgon tänkte vi åka ut på en liten utflykt och då skulle jag vilja ha med mig spenatpaj o kladdkaka - P ser du? ;-)
Någon som har ett smarrigt spenatpajrecept att erbjuda?
5 kommentarer:
Tyvärr, men om du får tag i ett tar jag tacksamt del av receptet jag också!
Fick du mitt manus förresten?
Ha en fin dag - kramar.
Jag ser, allt för att få med oss imorgon;-)
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
100 g margarin
1 msk kallt vatten
Fyllning:
1 pkt djupfryst spenat ( 250 Gr)
2 st gula lökar
1 msk margarin
3 st ägg
2 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
½ tsk salt
½ krm riven muskot
Gör så här
Pajdegen:
Mät upp mjölet i en bunke, finfördela margarinet i där. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform så den täcker botten och kanterna. Nagga den med en gaffel och låt den stå svalt i 15 min. Förgrädda i 225 C mitt i ugnen, ca 15 min. Sänk temperaturen till 200 C
Fyllningen:
Tina spenaten och låt den rinna av. Skala och hacka löken. Fräs den i fettet i en kastrull några minuter. Lägg löken och spenaten i pajskalet. Vispa samman ägg och grädde. Tillsätt ost, salt och muskot. Häll det i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg, ca 30 min.
Direkt från "MATKLUBBEN" Hoppas den passar !
Tyvärr inte! Men jag gjorde två skördepajer som vi ska ha i morgon. Luktade underbart även om det inte var spenat i dem ;-)
Kram
Sara: Jag är så gott som klar nu, så tagen...Kram!
Paulina: Fast det var väl tur i oturen så ni kunde hjälpa m Ronja, tack! =)
Anonym: Tack =)
Znogge: Kan tänka mig det =)Kram!
Skicka en kommentar