tisdag 14 september 2010

En svår nöt att knäcka...

Och så var det tisdag; till skillnad från många andra gillar jag tisdagar; slutar tidigt, brukar betyda träning och ofta något bra på tv. En räkmacka väntar dessutom i kylskåpet idag, bara en sådan sak...
Idag ska jag däremot försöka klura ut en riktigt bra ungdomsförfattare som passar både killar och tjejer  i åk 8 och som gärna skrivit ett par böcker som vi kan bokprata om. Inte det lättaste....Förslag?

7 kommentarer:

Omentjej sa...

Hm... dagens ungdomar gillar väl inte samma som jag, men Olov Svedelid älskade jag (fast det kanske var mer i mellanstadiet).
J.K. Rowling då, eller är det för uttjatat? Äsch, jag har ingen koll på vad ungdomar gillar helt enkelt. =D

Sussi sa...

Bara räkmackan skulle kunna göra den mest tråkiga och trista dag väldigt rolig. Gud så gott :)

Kramisar

sara - Glitterögon sa...

Jag tänker så att det knakar, men nåt med äventyr?! Vargbröder... nu har jag ingen aning om dessa böcker, men har förstått att de är populära.
Lycka till.
Kram.

a-mode50plus.se sa...

Vad tränar du? Jag har simmat idag, som jag brukar på tisdagar. I morgon är det dags för gympa på F&S

Librarybeth sa...

Douglas Foley? Per Nilsson? Sara Kadefors? Joyce Carol Oates? Johanna Lindbäck?

elisabet sa...

Hjalmar Söderberg är väldigt bra, Den allvarsamma leken är lättläst och intressant för både killar o tjejer! Ingen utpräglad ungdomsbok men i åk 8 är de ju rätt stora!

Mrs J sa...

"I morgon när kriget kom" av John Marsden är en bra serie! Vet inte hur många böcker det blev till slut. Jäkligt spännande och svåra att lägga ifrån sig. Passar både tjejer och killar.