lördag 20 mars 2010

Igår

Tunika&Kavaj Vila
Leggings m guldrevärer H&M
Skärp Gina tricot
Grodhalsband Pearls for girls
Gick vi på after work med L och T, jättekul men inte direkt smart när man pigg och alert ska ge sig iväg till jobbet idag ;-/ Vi hamnade i alla fall i en mycket intressant Facebookdiskussion där de andra menade på att man kan förlora på att vara med där eftersom många arbetsgivare kollar där när man söker jobb... Vad tror ni?

9 kommentarer:

Librarybeth sa...

Man ska nog tänka noga på hur man uttrycker sig och hur privat och personlig man kan/bör vara! Samtidigt kanske det kan vara ett sätt att "annonsera" att man söker jobb. Fast inte så bra om man redan har ett och ens arb.givare kollar av... Jag har hittills inte brytt mig om Facebook - är jag bland de sista i Skandinavien? ;)

Znogge sa...

På något vis tycker jag att en arbetsgivare ska kolla andra saker än FB. Men visst, man har hört att en del snokar där...

För övrigt så ska men väl ändå inte skriva mer än vad man kan stå för...

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

snyff kavaj!
man får nog tänka sig för noga vad man skriver i sin facebook.

CArin sa...

Hm, vet inte riktigt. Fast det är klart, skulle jag anställa någon så vore det ju lätt att kolla på facebook vad det verkar vara för en. Vem han umgås med osv. Är det inte posstitivt hade jag nog inte valt den. Så det kan ju vara en nackdel.
Själv har jag ingen facebook, ( så mig kan de inte "kolla" upp. ;)

SV; ja de är lika. I början hade jag svårt att se skillnad. Men när man lärde känna dem så kan man inte ta fel. De är så olika i mina ögon.

Ha de

Sara sa...

Man får ju tänka sig för lite, vad man lägger ut för något på nätet öht. Och - det är ju bättre att vara aktiv själv på internet och på så sätt påverka vad som går att hitta, så att inte nätet är fullt av vad andra tycker om en :)

sara - Glitterögon sa...

Jodå, det tror jag om man som vissa hela tiden skriver att de är fulla, bakfulla, festar osv. Man ska nog tänka sig för. Man ska nog akta sig lite och inte skapa en bild av sig själv som inte stämmer överens med ens vardagliga jag. Om du förstår.

Hoppas dagen på jobbet blir bra. Ha en skön lördag.

Sussi sa...

Dom försöker nog säkert kolla men det går att ställa in sin profil så bara vänner kan se den information man lägger ut. Så det går att skydda sig :-)
Jag har den inställningen inställd så en utomstående kan endast se min profilbild och vilka jag är vänner med..

Ha en fin fin lördag
Kramisar

Käthe sa...

Om man sköter korten rätt så tror jag att man kan vinna på att vara med. Det visar att man är social och nätverkande och hänger med i nya sociala medier. Jag är noga med mina inställningar så att det i stort sett bara är profilbilden som syns. En blogg är mycket mer öppen.

IngelaMollly sa...

Librarybeth: Ja, det är en balansgång det där mellan att berätta för mycket osv. Jag har inte heller varit med men har precis lagt upp ett konto...har inte bestämt mig för om jag ska gå vidare men ser det på ett sätt som kompetensberikande inom vårt yrke.

Znogge: Håller med dig fast samtidigt ett ganska ¨lätt¨ sätt för att checka av vad det är för person som söker jobbet. Håller med dig men det kan lätt bli för privat i dessa sammanhang...

Glamour-och Fläskpannkaka: Tack =) Ja, det håller jag med om.

Carin: Jag håller med dig i ditt resonemang. Samma som med mina kusiner som är tvillingar, jag har jättelätt att skilja på dem eftersom vi lekte så mycket som barn.

Hedgehog-Sara: Bra poäng där =)

Sara: Tack =) Ja, det gäller att hela tiden tänka sig för samtidigt som jag tänker som så att i princip alla ungdomar rör sig på FB och de berättar nog både det ena och det andra, de är ju vår framtid om du förstår hur jag resonerar? ;-)

Sussi: Det hade inte jag fattat, hur ställer man in det? Kram!

Käthe: Du har helt rätt, det är ju därför jag har varit så försiktig med att berätta om att jag bloggar och den del av mig är lite nervös för att ngn på jobbet ska hitta den...FB börjar ju bli mer inne även i bibliotekssammmanhang och då ser jag det som en fördel för mig att hänga med...Hur ställer man in de inställningarna?