lördag 9 januari 2010

Recension - Elsas mode

Bild från Norstedts

Jag kan bli lite anti med böcker som är väldigt omtalade och hypade och som alla ska läsa/läser. Det dröjde länge innan jag läste Män som hatar kvinnor.
Men lite nyfiken var jag på den här boken och när Magnus Utvik på SVT gav den så fina recensioner var jag bara tvungen att läsa den jag med.
Den handlar om unga klädintresserade Elsa som kämpar sig uppåt i modebloggsbranshen med hjälp av de rätta kontakterna, hårt arbete och den rätta inställningen - hennes favorituttryck är if you snooze you loose. Naturligtvis fångar hon in Stockholms hetaste singelbete också. Läsaren bjuds med på en Stockholms tripp runt Stureplan och kretsen som Sofi Fahrman själv rör sig i. Hon har själv sagt att hon vill förmedla att ingenting är omöjligt till alla unga tjejer. Fast nog handlar det mycket om de rätta kontakterna också.
Några av de större modebloggarna och populära klädaffärer/märken figurerar i boken. Jag tror att många - framför allt yngre tjejer kommer att gilla den här boken. Den är helt ok och förmedlas på bra språk men kanske lite för mycket fokus på sexskildringar och one night stands för min smak.
Jag ger den MMM/MM.

6 kommentarer:

Fifi sa...

Haha, jag är precis likadan; jag kunde inte läsa Milleniumtrilogin förrän hypen hade lagt sig lite. Jag får nog ta och läsa Elsas Mode lite senare, den verkar som en lättsam bok som kan vara skön att läsa innan jag somnar.

Jag var i Säffle på intensivkurs för körkort i december och nu är jag här och tar fler lektioner eftersom jag inte blev klar sist.

Ha en skön lördag!

Znogge sa...

Äldsta fröken fick den i julklapp av oss så jag tror att jag ska låna den av henne. Kan vara kul att läsa den tycker jag!

Kram

Mrs J sa...

När den kommer som pocket kanske även jag kan läsa den. Är för snål för att pröjsa nu!

Sofie sa...

Tack för recensionen! Håller också med om det där med "hypar" som förtar intresset...

Vilken otroligt fin blogg du har!

Blåsiga & frusna hälsningar från Skåneland ; )

fashionhaggan sa...

jag tror inte jag ska läsa den, om jag inte hittar den på bibblan förstås. finns den där?

IngelaMollly sa...

Fifi: Ja, precis så som jag upplevde den också; en stunds skön förströelse. ;-) Hoppas det gick bra?

Znogge: Ja, det tycker jag du ska göra. Kram!

Mrs J: Det var jag med, jag lånade den på biblioteket ;-)

Sofie: Tack, vad glad jag blir =)

Fashionhaggan: Ja, på vår bibbla finns den.