söndag 27 september 2009

Stil och yta

Söndag igen och sista dagen för årets bokmässa. När jag bodde i Göteborg missade jag inte detta stora event för bokälskare men sedan jag flyttade har jag inte varit på många. Jag kan tycka att det är ganska jobbigt med allt folk som förtar mycket av nöjet men visst är det ett roligt jippo? =) I dagens DN fastnade jag för en artikel om författarstilen hos tre populära kvinnliga författare; Katerina Janouch, Helena von Zweigbergk och Camilla Läckberg. Katerina Janouch har jag alltid gillat och läst i stort sett allt av. Hon berättar att i hennes senaste bok Systerskap är en av romanfigurerna en modebloggerska som visar dagens outfit och berättar var hennes plagg och accessoarer kommer ifrån. Att behovet att visa upp sig ligger i tiden. Den boken måste helt klart läsas!
Jag börjar åter igen fundera; har jag själv ett behov av att visa upp mig? Varför får jag så ofta en känsla av att det här med modebloggar och att visa upp sig inte anses som riktigt fint och varför läser jag så ofta i bloggar att ¨visa upp kläder inte riktigt är min grej men nu gör jag ett undantag¨? De flesta modebloggerskornas ålder ligger ju på någonstans mellan 17 och 37 år. Åldern är ju bara en siffra men visst hade det varit roligt med flera äldre modebloggare också... Vad tycker ni?

14 kommentarer:

Miss M sa...

Du är unik Molls, och Du ska vara stolt över den du är! Jag läser ju din blogg bla för att få inspiration utav dina kläder och accessoarer, OCH för att du tillhör den lite (observera;) lite äldre åldersgruppen! Och jag är en utav dem som inte gillar att visa upp mig, MEN det innebär ju inte att jag inte älskar såna som gör det! Tvärtom! I love It! Och DU är min absoluta favorit bara så du vet det! KRAM

Att ha det gott sa...

Som du vet älskar jag dina outfit bilder
Jag inspireras av dem

Znogge sa...

Visst hade det varit det! Alla vill vi väl klä oss hyfsat i alla fall och inte försvinner det intresset bara för att man uppnår en viss ålder! Så kör hårt!

Nina - Glamourmamman sa...

Jag har många gånger tänkt samma sak som du... Är man för gammal för att visa egobilder på sian outfits...?! Men jag älskar att det finns folk över 30 som gillar node. Jag menar, varför skulle det intresset försvinna helt plötsligt, bara för att man inte är 25 längre? Nej, jag kommer nog fortsätta ett bra tag till ;-)
Kram Nina

elisabet sa...

Jag har faktiskt aldrig läst något av Januch men det låter intressant det där. Jag tycker det är jättekul att lägga ut bilder på mig själv och mina kläder och tycker det är lika roligt att inspireras av andras stil så jag skäms inte ett dugg över det, förstår inte varför det skulle vara så farligt att vara lite i rampluset. Skulle gärna läsa fler bloggar från folk som är över 25, man känner sig ju urgammal själv när de flesta bloggare är så unga!

Sara sa...

Molly - kolla här: http://venicedays.blogspot.com/

Modemormor, hon är skitcool och den äldsta modebloggaren i landet, det måste hon vara :)

Fliselin sa...

Hej Molly!
Ska kolla in cardigans på Lindex snarast! Ja, varför är det så kul med kläder? Jag får inspiration av att titta på bloggar och skulle kunna tänka mig att visa mina outfits, men tycker att det verkar lite roddigt mad att fota, lägga in etc. Jag skulle önska att det kunbde göras på något smidigt vis. Skulle förstås känna mig en aning generad men det kanske går över efter ett tag?!
Det lät kul med teatern igår! Lyxigt med bubbel efteråt!
Nu kör snart ännu en intensiv vecka igång. Känner mig lite skruttig och ledsen, men det går nog snart över...
Ha en bra söndag!

Fliselin sa...

Men är det inte Mollys mamma som det tipsas om av hedge-hog....?

Sara sa...

Är det så? Jag såg ju nu att du redan har koll på den bloggen. I vilket fall - hon är ju helt fantastisk tycker jag :)

Emma sa...

Jag läste att någon tyckte att syftet med att ha en blogg är att kommunicera och faktiskt svara på kommentarer. Där måste jag säga att jag inte håller med. För mig är bloggandet ett sätt att skapa och uttrycka mig. Det gör jag även gärna med kläder och outfits. Att kunna visa upp sina outfits för andra modeintresserade är för mig kanske ett sätt att få lite uppskattning och bekräftelse för något som jag vet att min egen omgivning totalt struntar i. Det är liksom inget kul att klä sig snyggt och piffa om ingen märker det :-)
Jag tycker det är väldigt inspirerande att kolla in andras outfits (och dina i synnerhet). Jag får många tips och en sund bild av hur vanliga kvinnor ser ut som annars inte förekommer i massmedia.
Janouch gillar jag dessvärre inte, men det lät onekligen intressant med den nya boken.

Marikka sa...

Många ser ner på det som traditionellt uppfattas som kvinnliga intressen, som mode (och modebloggare som oftast är kvinnor), tror jag.

Och att det finns endast ett fåtal lite äldre kvinnliga modebloggare har nog att göra med att många kvinnor i min ålder är faktiskt mycket ovana dataanvändare + inte riktigt tillfreds med sin ålder, gissar jag.

tinazpicaboo sa...

ja flera äldre låter bara bra!!! tro på dig själv Molly!

Erika sa...

Fram för fler över 30 som bloggar. Mode har ingen ålder!
Jag gillar att visa upp mig, annars hade jag nog inte gjort det i bloggen. I arbetet har jag arbetskläder men med bloggen får jag chans att visa upp mig och mina privata kläder (och skor då förstås ;) eftersom det är ett intresse.

Hoppas att du har en mysig söndagkväll!

IngelaMollly sa...

Miss M:Men tack rara gulliga världens bästa Malin! =) Kramar!

Att ha det gott: Tack, vad glad jag blir och lite generad ;-)

Znogge: Tack =) Klädintresset slutar ju inte bara för att man når en viss ålder...

Nina-Glamourmamman: Ja precis och jag är ju ännu äldre än dig...klädintresset slutar ju dock inte för det men det är svårt ibland fast egentligen handlar det väl om det egna självförtroendet och självkänslan...?

Elisabet: Håller med dig och framför handlar det ju om att bli inspirerad och att det är så roligt med kläder. Skulle ju vara himla kul med äldre också...

Hedgehog-Sara: Ja och min mamma =) Betyder väl att hon och jag står för dom äldsta bland outfitshowoffarna? ;-)

Fliselin: Ja gör det, tror du kan gilla den. Håller helt med dig och tycker det vore jättekul om du ville visa dina outfits men du ska ju känna för det själv. Jag känner mig också låg och ledsen ikväll då mannen blir borta ännu längre, suck. Och bra att du har koll på mig, visst är det min mamma =)

Hedgehog-Sara: Ja så är det, that's my mum =)

Emma: Först och främst tack, vad glad jag blir =) Tycker du slår huvudet på spiken där med att det är roligt att visa och dela sitt klädintresse med likasinnade. Ja,d en boken måste helt klart läsas =)

Marikka: Vad klok du är, jag tror du har väldigt rätt i det där =)

Tinazpicaboo: Tack, vad himla fin och go du är =) Jag kan tyvärr inte kommentera inne hos dig det faller på ordkontrollen. Hoppas du ser detta.

Erika: Visst vore det kul? =) Ja, det handlar ju om intresse och lust för kläderna osv och att dela med sig av likasinnade.