torsdag 14 maj 2009

Klänningar på tapeten


Min mormor Molly var precis lika förtjust i klänningar som jag. Alltså kan jag skylla på att jag ärvt en klänningsgen och inte kan klandras för överdrivet klänningsköp, or not ;-)
De två kortare är från 1920-talet och den längre är mormors förlovningsklänning från 1930-talet. Jag tycker de är alldeles fantastiska och skulle gladeligen bära dem men mamma säger att jag inte kommer i dem... Detta kan väl ändå inte vara möjligt?

13 kommentarer:

Pia Wester sa...

Vilken fin bild, bra idé att hänga dom i ett träd sådär!

Att ha det gott sa...

De ser ju UNDERBARA ut

Nergårds-Emma sa...

Åh, vad vackra! *suck* Jag blir ju alldeles sjuk. Vad roligt att ha kvar så gamla klänningar. Du får ha dom som prydnad!

Anonym sa...

Det kan du ju inte veta förrän du provat, låt inte din mammas åsikt styra dig innan du ens provat! Jättefina klänningar med stort emotionellt värde dessutom, kan det bli bättre?

Agneta

Natascha sa...

Åh, vilka vackra klänningar!!! Så roligt att ni har sparat dem! Du borde absolut testa om dem passar.

Miss M sa...

Klart det inte kan stämma :) Klart att du kommer i den Molly, du skulle dessutom vara vackrare än vackrast i dem =)

elisabet sa...

Åh vilka underbara klänningar! Vi har min mormors brudklänning kvar annars är det mest mammas 60-talskläder vilka iofs är superfina. De är ju oftast i så fint material och välskräddat så det är verkligen roligt att ha dem kvar till skillnad från vår generations Lindexgrejer...
Min kavaj från Ellos har också långa armar men jag tycker bara det är snyggt så min får bo kvar hos mig!

anna sa...

dom är ju helt ljuvliga, du ska ju rama in dom och ha som konst på väggen! Sv. Jag jobbar bara i Varberg, men jag bor nästgårds!

Saa sa...

Så fina klänningar. Tänk att äga en sån skatt. Tråkigt dock att de inte passar. Men som prydnad på en vacker galge sitter de säkert fint.

Här har det också varit kallt.
Hoppas på soligt och varmt väder på bröllopsdagen.

Sara sa...

Nej, nu hoppade kommentaren iväg lite knasigt ;)

Saa sa.... haha.

Omentjej sa...

Vilka FANTASTISKA klänningar!!Lyckost dig som har en sådan skatt! Jag är evigt tacksam alla dem som sparar sina klädskatter samt dem som sedan delar med sig av dem. Prova dem, det ska man göra!

Mrs J sa...

Men å, den vänstraste var ju superfin! Jag har några av mormors 50-talsklänningar. Har länkat till en av dem, om det nu funkar (klicka på mitt namn).

IngelaMollly sa...

Free Fashion Pia: Visst är den? Tyvärr kan jag inte ta åt mig äran, det är min mamma som är kreativ, tyvärr har jag varken ärvt den ådran eller längden...Jag är den enda korta på vår sida ;-(

Att ha det gott: Ja, visst gör de? Jag skulle älska att bära dem. =)

Nergårds-Emma: Jag med blir alldeles sjuk ;-) Ja, jag har faktiskt tänkt att använda dem som prydnad när jag får dem.

Agneta: Eller hur: Jag tror inte det ligger någon värdering bakom mammas åsikt utan bara ett konstaterande att de är för små för mig helt enkelt, sorgligt nog;-) Men visst ska jag pröva dem, skam den som ger sig ;-)

Natascha: Ja, visst är de fina? Jag ska absolut testa dem när jag får dem, mamma har berättat hur jag försökte tränga mig i mina för små klänningar när jag var liten ;-)

Miss M: Absolut ska jag försöka, envis som en gammal get vet du;-) Vad snäll du är, blir alldeles tokgenerad *rodnar*.

Elisabeth: Ja visst är de fina och en helt annan kvalitet än dagens Lindexvariant, som du säger. Tror knappas mina barnbarn kommer att oja sig över mina nuvarande kläder;-) 60-tals kläder är inte fy skam de heller älskar modet som var då. Då har jag bestämt mig för att behålla Elloskavajen också! Tack =)

Anna: Visst är dom? När jag väl får dom ska jag absolut låta dem hänga framme på endera sättet. får man fråga var du bor? Jag kan mitt Halland ;-)

Sara: Ha ha ha, jag förstod att det var du =) Tack gulliga du och jag ska helt klart låta dem hänga framme när jag får dem, de påminner mig så mycket om mormor som hade väldigt god smak!

Emma: Ja visst är de underbara =) Jag ska helt klart testa dem, vägrade redan som barn att inse när klänningar var för små för mig;-)Och du sitter ju verkligen på en klädskatt som heter duga! =)

Mrs J: Visst är de fina? Och din klännning på bilden är alldeles alldeles underbar! =) Länkningen funkade =)