onsdag 22 juli 2009

Magnolia

Bild från Discshop.se
Vilken fantastisk solig sommardag det ser ut att bli. Grattis säger jag till alla er semesterfirare! Avundsjuk? Moi? ;-)
Idag vill jag tipsa er om en av mina absoluta favoritfilmer;
Magnolia en berättelse som består av flera små händelser som vävs samman i en och där alla personer på ett eller annat sätt är förknippade med varandra. Den utspelar sig under en dag i San Fernando Valley. En oerhört stark, känslomässig och gripande film som jag blir lika berörd av varje gång jag ser den. Tittaren bjuds på mästerligt skådespeleri av bl. a. Julianne Moore, Tom Cruise (en av hans bästa filmer enligt mig), Jeremy Blackman, William H Macy m fl. Titelspåret Save me förhöjer upplevelsen ytterligare; Aime Mann vann en Oscar för den.
En perfekt och underbar film att se en regnig dag framöver.

4 kommentarer:

Miss M sa...

Och här kommer inte ens solen igenom alla moln *suck*
Visst, jag är inte en 30 graders människa *puh*, men om det inte kommer fler soliga dagar dör jag. Jag vill ju behålla min bränna ett tag till =)

Kram på dig Molls.

P.S jag älskar Magnolia...

anna sa...

håller med, det är en fantatisk film!

Fliselin sa...

Har också sett filmen! Lite annorlunda och bra. Min syster sa också att det är Tom Cruises bästa rollprestation! En film man kan se många gånger! Sommarfräscha kläder! Så många fina armband du har. Har varit på utflykt med mina små liv, vid en älv. De behövde luftas! Så vackert var det!
Ha en trevlig båttur!

IngelaMollly sa...

Miss M: Men attans då! Är väl det som kommer hit i morgon med regn ;-/ Håller helt med dig; sol men inte 30 grader. Varför blir jag inte förvånad att du älskar Magnolia? ;-) Kram!

Anna: Visst är den alldeles alldeles underbar? ;-)

Fliselin: Tack =) Ja, den är mycket speciell men en sådan som jag kan se om och om igen. Smart syster du har! ;-) Låter som om ni har det underbart där ni är =)